2008. február 12., kedd

Karamella fagylalt

Hozzávalók: 2 dl tej 3 dl tejszín 0,5 dl víz 15 dkg kristálycukor 1 tojássárga 3 dkg vaj 1 zacskó vaníliás cukor csipetnyi só

A vajat serpenyõben felforrósítjuk, majd a cukrot rászórjuk. Folytonos kevergetés közben szép világosbarnára pirítjuk. Ezután-nagyon óvatosan, hogy ne fröcsögjön - ráöntjük a vizet, és addig forraljuk, amíg a karamellcukor fel nem olvad. Hagyjuk kihûlni. Közben a tojássárgát a vaníliás cukorral habosra keverjük, megsózzuk, majd turmixgépbe öntjük. Rátöltjük a tejet, a tejszínt és a már kihûlt, folyékony karamellt. Az egészet habosra keverjük. Betöltjük a fagylaltgép tartályába és megfagyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések: