2008. február 12., kedd

Vaníliafagylalt

Hozzávalók:3,5 dl tej 1,5 dl tejszín 2 egész tojás 10 dkg porcukor 1 zacskó vaníliás cukor fél rúd vanília csipetnyi só

Az egész tojásokat habosra verjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd megsózzuk. A tejet a vaníliával felforraljuk, és apránként hozzáöntjük a tojásos cukorhoz. Folytonos kevergetés közben épp csak forráspontig melegítjük, addigra kissé be is sûrûsödik. Hagyjuk, hogy kihûljön. Közben a tejszínbõl kemény habot verünk, amit óvatosan beleforgatunk a tejes tojásba. A vaníliát kivesszük a tejbõl, és a masszát lehûtve beleöntjük a fagylaltgép tartályába, majd jó keményre fagyasztjuk. Kis robotgép segítségével nagyon egyszerûen elkészíthetõ

Nincsenek megjegyzések: